SKITERRENGET -
I SKOG OG PÅ FJELL

Dalseter ligger i Peer Gynts Rike, som omfatter destinasjonene Espedalen, Fefor, Gålå og Skeikampen, og er et av de mest tradisjonsrike skiområder i Norge.

Peer Gynts Rike befinner seg på høyfjellet 800-1500 moh vest i Gudbrandsdalen, en rask kjøretime nord for Lillehammer og er en del av det som kalles Lillehammer-regionen. Her er det vakker utsikt, lang solgang, stabilt klima og svært snøsikkert.

Espedalen tilbyr det meste av det man forbinder med en ekte norsk vinterferie! Like utenfor døren venter et eventyrlig vinterlandskap med et nett av hele 220 km preparerte og merkede langrennsløyper i Espedalen. I Peer Gynts Rike finnes totalt 630 km med oppkjørte skiløyper, og Peer Gynt Løypen på 87 km binder hele Peer Gynt Ski region sammen fra Skeikampen og Gausdal i sør, via Fagerhøi, Gålå, Wadahl og Fefor over til Dalseter og Ruten i Espedalen.

Her kan enhver finne løyper med passende lenge og vanskelighetsgrad; familievennlige smårunder, løyper i lunt skogsterreng og høyfjellsløyper med betagende utsikt mot nasjonalparkene Rondane og Jotunheimen. Flere steder ute i løypene finnes varmestuer, hvor man kan nyte sin medbragte nistepakke og varme drikke!