Flotte fjellveier og rundturer i Gudbrandsdalen.

Foto: Ian Brodie

PEER GYNT VEGEN

Peer Gynt Vegen starter i Espedalen og går over fjellet til Fefor, Gålå, Fagerhøi og ned til Skei i Gausdal. En idyllisk bilvei på ca 60 km som bringer deg vakker fjell landskap med utsikt både mot Jotunheimen og Rondane.

BJØRNSONVEGEN - Fv 255

Ved å ta av fra E6 nord for Lillehammer eller ved Vinstra i Gudbrandsdalen, ligger Fv 255 - (Bjørnsonvegen) i naturskjønne omgivelser.  Vegstrekningen er omkranset av et frodig kulturlandskap, med vakre gårder i dalbunnen i Vestre Gausdal til åpne fjellvidder i Espedalen. Historisk arkitektur og stupbratte jorder finner du i et av Norges mest høytliggende bygdesamfunn i Skåbu.

Foto: Ian Brodie

Foto: Grethe Gillebo

PEER GYNT SETERVEG

Peer Gynt Seterveg går på østsiden av Gudbrandsdalen opp fra Vinstra forbi Nordigard Hågå -Per Gynt Gården-, der den lokale Per, som var Ibsens inspirasjon til Peer Gynt, bodde. Opp på Sødorpfjellet over til Kvamsfjellet og Rondablikk før man kjører ned igjen til Kvam i Gudbrandsdalen.

JOTUNHEIMVEGEN

Jotunheimvegen (bomvei): 45 km. går gjennom åpne og vennlige fjellområder med utsikt mot høye fjell og store vann. Se etter flokker med tamrein som beiter i området. Spor etter gamle fangstanlegg for rein ved Store Nuten. Opplev seterdrift langs Vinstervatn med beitende geiter, kyr og sauer. Sanddalen verneområde.
Panoramautsikt ved Buhø og Vassklepp. På Haugseter Fjellstue er det gode muligheter for kanoturer, fotturer, tindeturer, fisketurer og sykkelturer. Ved Kvålseter er det skiltet til det restaurerte falkefangeranlegget fra 1600-tallet.
Veien åpner vanligvis i midten av juni.

 

Foto: Grethe Gillebo

LANGS JOTUNHEIMVEGEN MELLOM SKÅBU OG BYGDIN. Foto: Grethe Gillebo