Rideturer i fjellet - ridning på bane

Dalseter har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør da daværende eier Øivind Lande var en ivrig rytter og hestemann.

Nå tilbyr vi ridning på sommeren fra slutten av juni til midten av august - da er Åsli Ridesenter her med sine hester - og Morten og Siri fra Åsli Ridesenter er ansvarlig for alle hesteaktivitetene.

I perioden ultimo juni til medio august tilbys det baneridning og turer i fjellet, samt kjøretur i trille på bestilling.  Det er åpent for alle å melde seg på baneridning og turer i fjellet fra Dalseter så snart rideleiren er overstått. Påmelding i resepsjonen på Dalseter. Påmelding på rideleir direkte til Åsli ridesenter.

Om vinteren er det ikke organiserte hesteaktiviter på Dalseter.

I dag har vi bare 3-4 egne hester i stallen året igjennom – norske fjordinger og islandshester. Disse brukes kun privat.
 

Foto: Ian Brodie

RIDNING PÅ BANE

– 45 minutter med undervisning.
Ridning på bane passer for nybegynnere på hesteryggen, og for dem som kanskje ikke har ridd på mange år.
Vi anbefaler også at man tar en time med instruksjon på bane dersom du skal på tur ut i terrenget og aldri har ridd før.
Det forutsettes at foreldre hjelper til når små barn skal ri.    Aldersgrense 6 år.

På bane er det maks 8 ryttere på hver økt.

Foto: Ian Brodie

RIDETURER I FJELLET

2 – 2 1⁄2 TIMES TUR – formiddag og ettermiddag.
Øvede og uøvede turer. Turene går både i skogsterreng, i bjørkeskogen og opp i fjellet. Hvor vi rir avhenger av vær og rideferdighetene til de som er med på tur.
Aldersgrense 12 år (8 år for øvede. )

1 TIMES TUR – kun etter avtale med rideinstruktør.
Ta direkte kontakt med Morten om mulighet for slik tur. 
Aldersgrense 8 år.
(Øvet: 6 år.)

Foto: Ian Brodie

RIDELEIR FAMILIE

11. - 14.juli mini familieleir.
Her har voksne og barn mulighet til å dra på rideleir sammen. For litt øvede ryttere over 10 år tilbyr vi en "minileir" som innbefatter et 3-netters hotellopphold og et 4 dagers rideprogram.
 

RIDELEIR FOR BARN OG UNGDOM 2018

23.juni - 28.juni og
29.juni - 4.juli

NB! her bor man på Ruten Fjellstue.

SE EGEN BROSJYRE FOR RIDETILBUDET SOMMER 2019

Foto (c): Ian Brodie

PRAKTISK INFORMASJON - FELLES FOR BÅDE BANE OG TUR:

ERFARING: For leieturer og instruksjon på bane kreves ingen erfaring. Har du ridd lite før anbefaler vi en instruksjonstime på bane før du rir tur ute i terrenget. For turer i terrenget deler vi opp i grupper med øvede og uøvede ryttere enten når vi starter eller underveis. For å være med på øvet tur må man beherske trav og galopp.

UTSTYR: Bruk av ridehjelm er obligatorisk for alle. Du kan låne på stedet eller ta med din egen. Sikkerhetsvest for barn til utlån. Fottøyet bør være over ankelhøyde, ha hæl og såle uten for dype mønster. Unngå helst bukser med tykke sømmer. Husk evt. varmt tøy og regntøy, det kan være kaldt i fjellet om sommeren..

OPPMØTE: Nede ved Dalseterstallen 15 minutter før start. Turene starter og slutter ved stallen. Ridebanen ligger rett ved stallen.

OPPFØRSEL I STALLEN og sammen med hestene: Rolig oppførsel, husk at hester er dyr og kan reagere ved brå bevegelser og uventet støy.

PÅMELDING: For rideturer og baneridning ligger det påmeldingsliste i resepsjonen på Dalseter. For ridepakker: pr. e-post eller telefon til Dalseter.

Det forutsettes at barn reiser i følge med voksne, men foreldre kan gjerne gjøre andre ting mens barna er på ridetur. Fine turstier, fiskevann, utleie av sykler, kanoer m.m.