Se og gjøre i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Dalseter ligger sentralt til for utflukter med bil til forskjellige steder rundt om i Gudbrandsdalen og Lillehammer regionen.

Gode mål for utflukter, spesielt sommerstid, kan være: Glittersjå Fjellgard, Rafting i Sjoa , Galdhøpiggen, Hunderfossen familiepark, Lilleputthammer, Lillehammer by, Aulestad, Falkefangeranlegget eller Kulturstien i Skåbu for å nevne noen.

Det finnes flere flotte fjellveier i vårt område:
Peer Gynt Vegen starter i Espedalen og går over fjellet til Fefor, Gålå, Fagerhøi og ned til Skei i Gausdal.

I begynnelsen av august fremføres Henrik Ibsens “Peer Gynt” ute ved Gålåvannet, og Dalseter tilbyr gode priser på opphold under Peer Gynt stemnet.

Tar du av Peer Gynt Vegen og reiser ned i Gudbrandsdalen finner du flere steder eksempler på at spellemannstradisjonen lever et rikt og frodig liv også idag. Spesielt gjelder dette på Rudi Gard som tilbyr både tradisjonelle og nye kulturopplevelser i utradisjonelle omgivelser - med innhold som hører Gudbransdalen til. "Låvende saker"Rudi Gard hver sommer.

Peer Gynt Seterveg går på østsiden av Gudbrandsdalen opp fra Vinstra forbi Nordigard Hågå -Per Gynt Gården-, der den lokale Per, som var Ibsens inspirasjon til Peer Gynt, bodde. Opp på Sødorpfjellet over til Kvamsfjellet og Rondablikk før man kjører ned igjen til Kvam i Gudbrandsdalen.

Jotunheimvegen går fra Skåbu over Bygdin og inn på Valdresflya og har mang en gang blitt karakterisert som en av de vakreste fjelloverganger i Norge. Theodor Caspari beskrev området slik: “I samme øyeblikk hadde jeg hele Vinsterflya fra Skaget og Heidalsmuen, fra Slidrebygdene i Valdres til Fronsbygda i Gudbrandsdalen foran og under meg.”

I Sikkilsdalen holdes tradisjonen oppe med hesteslepp ultimo juni hvert år. Sikkilsdalseter ligger på 1016 moh, og den tradisjonsrike fjellstua fra 1700-tallet har fremdeles mye av den gamle sjarmen i seg. Sommerstid kan man kjøre helt inn med bil, mens man vinterstid må parkere 12 km fra og fraktes det siste stykket inn med hest og slede eller beltebil.

I Murudalen finner du Glittersjå Fjellgard -  hvor du kan se gamle norske husdyrraser i tillegg til elg! 

LILLEHAMMER REGIONEN

LILLEHAMMER REGIONEN

PEER GYNT VEGEN
Sommerveg

PEER GYNT SETERVEG
Sommerveg

JOTUNHEIMVEGEN
Sommerveg

PEER GYNT
   PÅ GÅLÅ