Peer Gynt ved Gålåvannet

Utendørs teater i Peer Gynts eget rike.

Ibsens dramatiske dikt følger bondesønnen Peer fra han er tidlig i tjueårene til han er en gammel mann.

For hvem er han, denne slampen fra en forfallen gård oppi Gudbrandsdalen? En skrythals og en løgner? En uforbederlig opportunist? Et forsømt barn? En elendig gesell?

Peer Gynt på Gålå i 2020

For regissør Marit Moum Aune satte i 2019 sammen sitt drømmelag lag av kunstnerisk team, skuespillere og ballettdansere –  med scenografi signert Snøhetta.

Ved å lage et vannspeil som fyller hele sceneområdet vil det visuelt smelte sammen med Gålåvatnet. Snøhettas ambisjon er at scenografien forsterker landskapet som et viktig element for forestillingen, og gir publikum en enda større nærhet til teaterstykket – en følelse av å være midt i scenerommet.

– Vi ønsker at de vakre omgivelsene skal få enda større plass. Sammen med Snøhetta og en av Norges fremste scenografer, Even Børsum, skal vi trylle Gålåvatnet nærmere publikum. Dette gir enorme visuelle muligheter, sier Moum Aune

– Det er nesten så man ikke tror at stykket faktisk er så gammelt når man leser det. Det er så surrealistisk, tar så store vendinger og går så langt ut i svingene, at det er utrolig å tenke på at det faktisk ble skrevet i 1867, sier Pål Christian Eggen, som selv har røtter i Espedalen og har tilbragt utallige ferier i området rundt Gålå. For han blir neste års Peer Gynt-premiere på sett og vis som å komme hjem.

”Peer Gynt” er som kjent en av litteraturhistoriens store klassikere, på samme tid universell og nasjonal der Ibsen harselerer med Norge og oss nordmenn.

Foto: Bård Gundersen

Dalseter tilbyr gode priser på opphold med og uten billetter under Peer Gynt stemnet hvert år.  Det er et begrenset antall plasser - så det lønner seg alltid å være tidlig ute for å sikre seg gode plasser.

Foto: Bård Gundersen

Alle foto på siden: 
(C) Bård Gundersen

HØYFJELLS
KONSERTEN
- VED RONDANE

På Peer Gynt-stemnets siste dag kan du oppleve unike musikalske møter ved foten av Rondane. Len deg tilbake i lyngen, og nyt mektig musikk i mektig natur. Høgfjellskonserten "ved Rondane" er utenom Peer Gynt på Gålå det største arrangementet under Peer Gynt-stemnet, og årlig trekker konserten rundt 2000 publikummere til fjells.

Foto: Bård Gundersen

PEER GYNT KUNSTUTSTILLING

Peer Gynt Utstillingen vises under Peer Gynt stemnet i Låven på Peer Gynt arenaen på Gålå.

Peer Gynt kunstner 2020: Runi Langum

Peer Gynt kunstner 2020:
Runi Langum

KLE DEG TIL PEER GYNT:
Følg tipsene fra erfarne Peer Gynt stemne gjester - så holder du deg varm og kan nyte forestillingen.

PEER GYNT
STEMNET

Peer Gynt Stemnet er fullt av spennende ting i tillegg til forestillingen på Gålå.

Mer informasjon om alle arrangement får du hos Peer Gynt AS på Vinstra.


Forbered deg til Peer Gynt ved Gålåvatnet

Les/last ned sammendragshefte - Peer Gynt ved Gålåvatnet.
Heftet tar for seg de ulike scenene i forestillingen.
Dette finnes også på tysk og engelsk.

Lytt til/last ned introduksjon til Peer Gynt ved Gålåvatnet.
"Radioteater" med Henrik Ibsen og redaktør Aslaksen

NORSK: YOUTUBE ELLER NEDLASTBAR FIL
ENGELSK: YOUTUBE ELLER NEDLASTBAR FIL
TYSK: YOUTUBE ELLER NEDLASTBAR FIL