Aktiviteter med guide

I samarbeid med Ruten Fjellstue har vi gjennom vinteren felles aktivitetsleder som tilbyr ulike naturbaserte aktiviteter i Espedalen. Her ser du noen eksempler på hva som tilbys. Aktivitetsleder og skilærer i vintersesongen er Sigrid Rønnevig.

 
 

BARNAS VILLMARKSKLUBB

Barneaktivitet for de fra 6 - 12år.
Barna blir med ut i skogen og bort til vår gapahuk, midt mellom Ruten Fjellstue og Dalseter. De får prøve truger(snesko), lærer å se etter spor av dyr i skogen, finne ved og tenne opp bål. Så avslutter de med å grille pølser over bålet. Varighet ca 1 1/2 time.

 

TRUGETUR TIL ELGTÅRNET

For alle aldre. Varighet ca 2 timer.
Turen variere mellom å gå formiddag eller ettermiddag fordi den bare er mulig når det ikke bor noen i elgtårnet. Man går på truger gjennom skogen ned til Espefossen og Ramstjern. Kort stopp med kaffe.

OVERNATTING I ELGTÅRNET

Elgtårnet i Espedalen er verdt et besøk og gjester på Dalseter som bor i 5 netter eller mer på hotellet får 25 % rabatt på overnatting i Elgtårnet. 

SOLNEDGANGSTUR - TIL ELDBJØRGSHAUGEN

På forespørsel. Minimum 4 p. For de aller fleste. 
Trugetur ca 7 km tur/retur utsiktspunktet på Eldbjørgshaugen.
Vi starter rett etter lunsj og går på truger gjennom skogen til Eldbjørgshaugen hvor vi nyter utsikten. Underveis ser vi etter dyrespor og tegn til at dyrene har vært der. Er vi veldig heldige kan vi se elg fra toppen av Eldbjørgshaugen.
Vi er tilbake til hotellet til middag.

 

ISJUVING I HELVETE

Opplev Nord-Euroas største jettegryter kledd i vinterdrakt. Grunnvann siger hele året gjennom bergveggene i Helvete. Vinterstid fryser dette til og danner fantastiske isformasjoner som endrer utseende og karakter hver eneste vinter.
Turen arrangeres i regi av Helvete - mere informasjon og påmelding direkte til dem.